7 modele de sandale cu toc comod pe care poți să le porți vara

Vara a sosit, iar unele dintre vedetele acestui sezon sunt sandalele cu toc gros, prezente pe multe podiumuri de modă. Creatorii de modă apelează la acest model pentru a oferi modelelor o înfățișare puternică și impunătoare și pentru a le evidenția în același timp frumusețea.

E imposibil să nu iubești sandalele cu toc gros, deoarece ele îți oferă mai multă stabilitate, ajutându-te să te miști mai ușor și cu mai multă dezinvoltură. Sunt foarte versatile, așa că le poți purta la absolut orice ținută.

Iată care sunt cele mai la modă sandale cu toc gros în această vară:

1. Sandalele cu motive florale

Motivele florale sunt foarte la modă în acest an. Le poți întâlni pe rochițele vaporoase de vară sau pe blugi ori jachete din denim sau pe sandalele cu toc gros. O ținută simplă va fi deodată mult mai interesantă dacă o asortezi cu niște sandale cu toc gros și motive florale. Ai grijă să nu exagerezi.

2. Sandalele cu șireturi

Sandalele cu toc gros și cu șireturi legate strâns la gleznă îți evidențiază frumusețea picioarelor. Șireturile fac o treabă minunată din acest punct de vedere. Ai grijă ca acestea să nu aibă o lungime prea mare sau prea mică și să nu urce prea mult pe picior. Ca să nu îngreunezi circulația sângelui, nu strânge șireturile prea tare.

3. Sandalele din catifea

Catifeaua este peste tot în 2017 – de la rochiile de seară elegante până la sandalele cu toc gros. Poate că ți se va părea ciudat să porți încălțăminte din acest material, dar picioarele tale îți vor fi recunoscătoare că le răsfeți. Nu combina catifeaua cu pielea sau materialele dure ori cu mătasea.

4. Sandalele cu barete groase

Sandalele cu toc și barete groase sunt potrivite femeilor înalte, deoarece oferă grație și eleganță. Le poți purta și cu rochii office simple, atâta timp cât nuanțele se asortează.

5. Sandalele în nuanțe metalice

Citește și:   6 mituri despre sânii lăsați pe care trebuie să le știe orice femeie

Sandalele cu toc gros în nuanțe metalice te fac să te simți ca o zeiță. Culoarea este esențială pentru 2017 și asta e valabil și pentru încălțăminte. Alege niște sandale cu toc gros sau unele cu toc ceva mai subțire și asortează-le cu niște rochii sau fuste largi cât mai simple, în nuanțe deschise.

6. Sandalele cu vârf ascuțit

Dacă adori pantofii stiletto, dar nu poți să îi porți în fiecare zi, atunci sandalele cu toc gros și vârf ascuțit sunt pentru tine. Acest tip de încălțăminte este foarte comod și nu îți va provoca niciun fel de probleme cu picioarele. Poartă-le mai ales la ținutele feminine.

7. Sandalele cu barete 

Baretele subțiri vor face ca sandalele cu toc gros să pară foarte feminine și delicate. Alege niște sandale în culori cât mai deschise, dar evită-le dacă ești minion. Dacă ții neapărat să le poți și ești mica de înălțime, ia-ți niște sandale de culoarea pielii.

Citește și: 7 tipuri de pantofi pe care ar trebui să-i eviți vara

Vara e un timp minunat pentru a experimenta diverse stiluri de încălțămine. Totuși, amintește-ți că pantofii nu ar trebui numai să se potrivească bine cu ținuta ta, ci și să fie buni pentru sănătatea ta.

Iată câteva modele care nu prea se încadrază în această categorie:

1. Pantofii de pânză
Aceștia sunt ușori și confortabili, dar, fiindcă nu au deloc toc, nu pot absorbi șocul atunci când călcâiele ating pământul, cauzând disconfort tălpilor și genunchilor. Alege unii cu talpă ortopedică și nu-i purta constant.

2. Saboții
Aceștia îți lungesc piciorul și îți fac gleznele să pară mai subțiri, dar sunt instabili. Nu-i purta prea des. Balerinii fără călcâi se potrivesc doar la plajă – în oraș pot să cauzeze crăparea călcâielor.

3. Espadrilele
Espadrilele sunt confortabile și lejere și, dacă sunt confecționate dintr-un material natural, îți lasă pielea să respiri. Dezavantajul lor e că nu au toc și că se pot deforma sub greutatea ta. Nu sunt făcute pentru a oferi suport adecvat arcului picioarelor, așa că nu le purta prea mult.

Citește și:   7 caracteristici ale oamenilr inteligenți

4. Șlapii
Șlapii sunt ușor de încălțat și descălțat. Dezavantajele sunt că nu au toc, nu oferă sprijin, nu-ți protejează picioarele de răni, cauzează răni între degete, iar picioarele obosesc din cauza tensiunii excesive a mușchilor. Poartă-i numai la piscină sau la plajă

5. Pantofii cu toc ascuțit
Pantofii cu toc ascuțit sunt frumoși și îți fac mersul ușor și grațios, însă cauzează probleme de circulație la degete, varice (deoarece poziția nenaturală a piciorului în pantofii schimbă distribuția greutății), deformează piciorul și strânge nervii, ceea ce poate duce la apariția sindromului durerii cronice. Asigură-te că te simți confortabil purtându-ți pantofii și reține că tocul optim ar trebui să fie gros și stabil, de 4-5 cm.

6. Balerinii
Îi poți purta la orice și sunt ușor de încălțat și descălțat, dar nici ei nu sprijină arcul picioarelor, neavând deloc toc. Picioarele încep să funcționeze incorect, ceea ce poate provoca probleme ale genunchilor, șoldurilor și spatelui.

7. Pantofii cu platforme
Te fac să pari mai înaltă și mai slabă și sunt mai confortabii decât pantofii cu toc, însă îți poți rupe un tendon dacă îți dai piciorul într-o parte – iar riscurile sunt mari. Poartă sandale confortabile cu tocuri stabile.

Citește și: 10 trucuri pentru a merge pe tocuri

Pantofii cu toc nu vor fi niciodată la fel de confortabili precum o pereche de teniși, dar nu trebuie să strângi din dinți la fiecare pas. Fiindcă nu o să-ți arunci pantofii preferați, citește aceste sfaturi despre cum să te simți confortabil pe tocuri:

1. Mergi relaxată

Multe femei stau foarte rigide, de frică să nu se împiedice. Încearcă să te relaxezi un pic – spatele nu o să te mai doară și vei arăta mult mai natural.

2. Poartă-ți pantofii cu toc înainte de ocazia specială

Citește și:   4 metode eficiente pentru a scăpa de monturi

Pantofii noi sunt necruțători și te vor bate, așa că poartă-i pentru perioade scurte înainte să încerci să stai cu ei toată noaptea.

3. Protejează-ți picioarele cu deodorant

Dacă ai o pereche de pantofi care te bate într-un anumit loc, încearcă să aplici puțin deodorant transparent acolo. Funcționează de minune în cazul bretelelor.

4. Cumpără-ți pantofii cu toc seara

Picioarele se umflă în timpul zilei, deci chiar dacă pantofii cu toc ți se potrivesc perfect de dimineață, tot s-ar putea să te strângă când îi porți o noapte întreagă.

5. Înnăsprește partea de jos a noilor pantofi cu toc

Unul din modurile în care te poți răni când porți pantofi cu toc e dacă aluneci cu ei. Încearcă să freci talpa cu glaspapir pentru mai multă aderență. Poate părea un sacrilegiu, dar merită.

6. Unește-ți degetele cu bandă adezivă

Dacă îți lipești cel de-al treilea și cel de-al patrulea degete, acestea vor avea mai mult sprijin și nu va mai fi atâta presiune pe nervii care cauzează durerea.

7. Folosește inserții de gel

Despre multe produse se spune că atenuează durerea provocată de tocuri, dar cele care chiar funcționează sunt branțurile. Cu ajutorul lor vei putea purta tocurile pentru mai mult timp înainte să apară durerea.

8. Asigură-te că pantofii ți se potrivesc

Dacă sunt prea strâmți, te vor bate, dacă sunt prea largi se vor mișca sau chiar vor cădea. Ai putea să te descurci cu niște teniși care nu sunt mărimea potrivită, dar la pantofii cu toc nu risca.

9. Fă pași mai mici

Să mergi elegant cu pantofi cu toc e o artă care cere puțin exercițu. privește drept înainte și fă pași mici.

10. Mai ia o pauză de la tocuri

Tocurile pun presiune pe spate și pe picioare, așa că nu încerca să le porți în fiecare zi. Mai poată și pantofi cu toc mai gros sau balerini.

 

Lasă un răspuns