5 trucuri pentru a avea unghii puternice

Vrei să ai unghii puternice și frumoase, dar pare un mister cum le poți avea? Află cele mai tari trucuri!

Mâinile se află printre primele lucruri pe care le observi la o persoană. O manichiură îngrijită lasă o impresie foarte bună celor din jur, pe când unghiile fără formă și cu oja sărită spun despre tine că ești o persoană neglijentă.

Nu e de mirare că femeile pun foarte mare preț pe momentele petrecute la manichiură și le consideră o modalitate de relaxare. Sentimentul pe care îl ai atunci când unghiile tale arată bine este unul foarte plăcut. Iar pentru unghii frumoase, ai nevoie de o bază puternică.

Nu este nevoie să mergi la saloanele de cosmetică pentru a avea grijă de unghiile tale. Sunt foarte multe trucuri pe care le poți pune în aplicare chiar la tine acasă:

Ține-le date cu ojă

Sigur, înțelepciunea tradițională spune că toate chimicalele din ojă și din acetonă îți iau din nutrienți. Încearcă o ojă fără toxine și folosește o bază protectoare înainte de a aplica lacul de unghii colorat. Oja întărește unghiile, dar amintește-ți să le dai și timp să respire. Ștereg-ți unghiile când consideri că este cazul și așteaptă măcar 12 ore până la următoarea aplicare.

Citește și:   10 secrete care te vor ajuta să ai o manichiură perfectă

Nu folosi ojă veche

Dacă oja s-a întărit, nu există niciun motiv pentru care să o păstrezi. Aplicarea va fi mult mai dificilă și oja își pierde din proprietăți. Dacă te gândești să o readuci la viață folosind acetonă, nu faci decât să înrăutățești lucrurile.

Ai grijă la îndepărtarea ojei

Caută o acetonă cu infuzii de vitamine care îți și fortifică unghiile. Dacă te duci la salon, asigură-te că îți umezesc destul unghiile pentru a îndepărta oja ușor.

Pilește-ți vârfurile

Când ai unghiile curate, pilește-le ușor – nu ca să le iei din lungime, ci ca să eviți crăpăturile. Pilește vârfurile unghiilor cu partea mai fină – va crește fluxul sanguin și va ajuta la creșterea unghiilor.

Hidratează unghiile

Așa cum ai grijă de pielea ta și îți dorești să o păstrezi hidratată, așa ar trebui să faci și cu unghiile tale. Cea mai ușoară metodă de a face asta este să ai lângă pat un borcan cu ulei de cocos pe care să îl folosești seara și dimineața. Folosește creme hidratante pentru mâini ori de câte ori simți nevoia pe parcursul zilei și insistă pe cuticule.

Citește și:   7 pași simpli pentru un machiaj rapid

 

Lasă un răspuns